Een Flammkuche is een pizza-variant uit de Duits-Franse Elzas en staat ook wel bekend als Tarte Flambée. Flammkuchen staan bekend om hun zeer dunne en knapperige bodem van brooddeeg en worden traditioneel gegeten met crème fraîche, spek en ui. Omdat de bereiding erg veel lijkt op die van pizza’s, maakt Capri Pizza ook deze heerlijke specialiteit in allerlei verschillende varianten. In onze mobiele houtgestookte steenovens kunnen wij grote hoeveelheden Flammkuchen in korte tijd bakken, waardoor deze pizza-variant uitstekend geschikt is voor grote groepen. Denk bijvoorbeeld aan (bedrijfs)feesten, schoolfeesten en andere evenementen. Zelfs een workshop Flammkuchen bakken is mogelijk.

Pizza-variant

De dunne knapperige bodem van Flammkuchen zorgt ervoor dat deze pizza-variant korter in de houtgestookte steenoven hoeft. Qua smaak zijn er net als bij pizza’s, allerlei variaties mogelijk. De knapperige structuur van Flammkuchen leent zich uitstekend voor combinaties als ham en prei, zalm en rucola of tomaat en kaas. De dunne bodem heeft na het bakken veel weg van luchtig bladerdeeg. Flammkuchen zijn niet alleen lekker als hoofdgerecht maar in stukken ook heerlijk als borrelsnack of tussendoortje.

Dessert

Naast een hartige variant, zijn Flammkuchen door de dunne bodem zeer geschikt als dessert. Wat dacht u van een combinatie Nutella met smarties; een echte aanrader voor kinderfeestjes. Ook verse aardbeien met room, peer en blauwe kaas of appel en kaneel zijn zalig op Flammkuchen. In de zoete variant beleggen wij de Flammkuchen pas, nadat ze in de steenoven gebakken zijn. Krijgt u al trek in Flammkuchen en wilt u meer over deze cateringspecialiteit van Capri Pizza te weten komen? Bel of mail ons gerust via: 0297 – 25 25 25 of www.capripizza.nl